Információk Gólyáknak

Kedves Gólya!

Először is, gratulálunk a sikeres érettségihez és a felvételihez! Mi, felsőbb évesek is nagyon vártuk a ponthúzást és örülünk, hogy most már közlekkarosként köszönthetünk téged!

Nemsokára személyesen is találkozunk, ugyanis augusztus 14 – 17. között tartjuk a Gólyatábort Balatonlellén, amire ezúton is szeretnénk meghívni.

Sok hasznos, a későbbiekben nagyon fontos információt lehet megtudni az oktatási rendszerről, kari és egyetemi felépítésről, tanulmányokról, kollégiumi, szociális és közéleti lehetőségekről. Jó alkalom az évfolyamtársak majdnem felének megismerésére, három nap alatt sok emberrel lehet beszélgetni és új barátságokat kötni, tapasztalatokat cserélni, leendő szoba- vagy albérlettársakat találni.

Nagy öröm mikor a beiratkozáson vagy az első órákon nem csupa ismeretlen arc van körülötted a teremben, hanem vannak ismerősök, akikkel lehet pár szót váltani és sztorizgatni, mindjárt nem tűnik annyira újnak és ismeretlennek ez az új közeg, a felsőoktatás. Negyedik nap búcsú, de csak szeptemberig, és ekkor már mindenki garantáltan tudja, hogy kell köszönni:  Jó utat a közlekesnek!
Image

Addig is javasoljuk, hogy lépj be az évfolyamod Facebook-csoportjába, hogy mindig értesülj az aktualitásokról, és kövesd figyelemmel a Hallgatói Képviselet és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hivatalos Facebook-oldalát. Fontos! Az évfolyamcsoportba csak akkor tudjuk elfogadni a jelentkezésed, ha az adatlapodon nyilvánosan szerepel, hogy a BME KJK-ra jársz!

Na de kik is azok a mentorok? A Mentor Gárda tagjai olyan felsőbb éves hallgatók, akik körülbelül húsz gólya „pótszülei” lesznek az első félév során. Nagyon sokat tanultak azért, hogy minden kérdésedre választ tudjanak adni ami az egyetemet és a kart illeti. Bizalommal fordulhatsz hozzájuk, ha bizonytalan vagy valamiben.

Ha jól sejtjük, nagyon várod már, hogy kipróbáld az önálló életet… Tudod már, hogy hol szeretnél ősztől lakni? A közlekkarosok kollégiuma, a Baross Gábor Kollégium nagyon jó helyen, pár percre az egyetemtől várja az elsőéveseket. A kollégiumba a KEFIR rendszeren keresztül tudsz jelentkezni, több információt pedig az alább csatolt Csatlakozóból tudhatsz meg a jelentkezéssel kapcsolatban.

Ha bármi kérdésed van, bátran írj nekünk, szívesen segítünk!

Jó utat a közlekesnek!

BME KJK Hallgatói Képviselet

A Csatlakozóban az alábbi ismertetőket érheted el:

KávéSzünet - GólyaKisokos

A Baross Rádió műsorvezetői készítettek egy GólyaKisokos névre hallgató műsor sorozatot, ahol mentori tapasztalatok alapján adják át a legfontosabb tudnivalókat. Minden részben külön témát boncolgatnak, köztük a kollégium, oktatás és a kari közélet.
ImageElérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

Cím:
1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Szerda, Csütörtök: 18:00 - 20:00

Vizsgaidőszakban:
Hétfő: 18:00 - 20:00

Kapcsolat

Általános kérdések:
info@kozlekkar.hu

Oktatással kapcsolatos kérdések:
oktatas@kozlekkar.hu

Kollégiumi kérdések:
kollegium@kozlekkar.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések:
juttatas@kozlekkar.hu

©2024 BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet