Baráti Kör

Image

Körvezető: Bubendó Orsolya Mónika

A Baráti Kör 2017 tavaszán alakult meg néhány taggal, azóta egy nagy családdá bővültünk. Elsősorban a hallgatók szórakoztatásával foglalkozunk különböző kvízek és kisebb programok keretein belül. Legnépszerűbb programunk a Társasest, ahol a társasjáték gyűjteményünkből válogathat bárki kedvére. Személyes kedvencünk a Kvízest, ahol garantált jókedv mellett bárkit szívesen fogadunk egy kis vetélkedésre.

Társasjátékaink

Nem gondolkoztatok még el azon, hogyan tudnátok körülírni a korai magömlést? Sosem mutogattátok még el senkinek a szüzesség elvesztését? Nem volt még alkalmatok erotikus rajzok megalkotására? Akkor itt az idő, hogy kipróbáljátok a kissé túlfűtött Activity kiadását! ?
Elsőre biztos úgy gondoljátok, hogy ez csak Junior szint, túl könnyű lesz ez nekem. Nem tudom, hogy hányan ismeritek a duplafedelű szó jelentését, viszont az Activity készítők szerint még ez a színvonal is gyerekes ... Mindenesetre egy kis alkohol bevitelével nehezíteni tudjátok a szintet.
Mutogatás , körülírás és rajzolás. Ez az a három tevékenység, ami mindenkinek egyből eszébe jut, ha meglátja az Activity társasjátékot. Vigyázz, a kártyán már nem csak egy szó, hanem akár szólás és közmondás is szerepelhet. Inkább haladóknak ajánljuk, vagy lelkes kezdőknek.
Szeretnétek játékosan és gyorsan mámoros állapotba kerülni? Akkor ez a nektek való játék! ? Nem kell mást ismernetek a játékhoz, mint a színeket és a számokat. Fontos, hogy még mielőtt belekezdenétek a mókába, szerezzetek be valamilyen alkoholtartalmú folyadékot! Kezdőknek borral/sörrel, profi ivóknak pedig valamilyen töménnyel ajánljuk a ,,játék fogyasztását"!
Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják a hőn vágyott arany megszerzését! A szerepkártyákat a játék elején sorsoljuk ki egymás között, és csak sejteni lehet, ki kivel van. Amikor aztán elindul a földalatti járatok ásása a kincshez, beindulhat a rosszalkodás. Valaki eltör egy csákányt, lefogva ezzel a tulajdonosát, míg mások folyosót ásnak. Valaki kijátszik egy térkép kártyát, hogy meglesse, melyik lelőhelyen lehet a valódi arany, valaki járatot omlaszt, míg valaki megjavítja az imént eltört csákányt. De vajon jól sejti, hogy akin segített, az vele van, vagy az ellenfelén segített? Ez legtöbbször csak akkor derül ki, amikor a törpék megtalálják az aranyat. És ha az mégsem sikerülne, akkor is győzhetsz, feltéve, ha a szabotőrök csapatában voltál. 
A nagy népszerűségnek örvendő Beugró Társasjáték család legújabb tagja, mely öt új játékfajtával, és az elmaradhatatlan zsebszöveg játékkal kínál mindenkinek önfeledt és sok nevetéssel fűszerezett kikapcsolódást! A kibővített játékszabály a rögtönzések mellett egy kis taktikázási lehetőséggel teszi még izgalmasabbá a játékot. Annak, aki szívesen játszik társasjátékot, és kipróbálna egy újfajta, színészkedős, taktikázós játékot, mely a helyzetkomikumra és a mindenkiben megbúvó színészi képességekre épít. Annak, aki rendszeresen nézi a Beugró című televíziós műsort, azért, hogy baráti, családi körében megélje milyen érzés a színészek bőrébe bújva improvizálni, színészi képességeit kipróbálni. Valamint annak a sok embernek, akinek már megvan a Beugró Társasjáték, és újabb játékfajtákat, feladványokat is kipróbálna. 
Szerettek biliárdozni, de a szobátokban nem férne el egyetlenegy életnagyságú biliárdasztal sem? Akkor itt található a kicsinyített változata! ?Előnye a kis helyfoglalás. Hátránya, hogy nagyon jó kézügyességet igényel.
Ha szeretitek a stratégiai játékokat, akkor ezt nektek találták ki! A nagyon hosszú játékszabálytól itt megkímélnénk titeket. Tömören összefoglalva az a lényege, hogy a játék Catan szigetén játszódik. A játékosok feladata a még lakatlan szigeten településeket létrehozni. Catan hatszög alakú földterületekre („mező”) oszlik. Mindegyik mező valamilyen nyersanyagot termel: ércet, gabonát, gyapjút, fát vagy téglát. Egyetlen mező nem termel semmilyen nyersanyagot: a sivatag.
A DOG egy brutálisan szívatós új Ki nevet a végén? játék. Annyiban különbözik, hogy dobókocka helyett kártyákkal történik a lépés. A hetessel például a többi játékos figuráját mozgathatjuk, a bubival az egyik bábunk helyet cserél az ellenfélével. Az ásszal és a királlyal hozhatunk ki a start mezőre új figurát, a négyessel visszafelé is léphetünk, a Jokert bármelyik másik kártyalapként kijátszhatjuk. Jól hangzik, ugye?
Tarts egy kis Domino Day-t!
A Kragmortha egy remek társasjáték, 2 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő csak 30 - 45 perc. A játékot 2007-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a terület mozgatás, a színészkedés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.
Ne tévesszen meg titeket a társas neve, nem csak logisztikai mérnökök számára ajánljuk!? A játéknak az a lényege, hogy ki kell találni, milyen színkombinációt és milyen sorrendben rakott le a másik játékos.
Ha éreztek magatokban egy kis üzleti érzéket és gyakorolni szeretnétek arra az esetre, ha mégse jönne össze a mérnöki diploma és valami gazdasági szakra jelentkeznétek át, akkor ehhez tökéletes gyakorlást nyújt a Monopoly. Vágjatok bele a játékba (meg az újrajelentkezésbe is) !
Honnan jön ez az iszonyú moraj? Csak nem egy beteg pocakjából? Üreges Samu komoly emésztési gondokkal küzd! Csak Te segíthetsz neki megszabadulni hasát kínzó szenvedéstől! A Hasbro Operáció társasjátékban te lehetsz az orvos és meg kell gyógyítanod Üreges Samut! Gyógyítsd meg úgy, hogy kiszeded a vicces mókanatómia darabkákat egy csipesszel a lyukakból. De vigyázz, ha hozzáérsz a lyuk széléhez, akkor Samu orra világítani fog! Az a játékos nyer, aki a lehető legtöbb darabkát tudja kiszedni anélkül, hogy hozzáérne valamelyik lyuk széléhez!
Póker készlet hagyományos vagy akár vetkőzős pókerhez is egyaránt!
Itt meg van szabva, hogy milyen alkoholból és mennyit kell meginni az egyes mezőkön. A játék megkezdése előtt mindenképp szerezzetek be: tejet, kólát, bort, sört, valamilyen töményt és pezsgőt. ? Egyes mezők evésre ösztönöznek, úgyhogy egy kis rágcsálnivaló se maradjon le a bevásárlólistátokról!
A RIZIKÓ klasszikus stratégiai társasjátékban a 2-6 játékos titkos katonai küldetést próbál végrehajtani, melynek célja a területek elfoglalása. A játékterep hat kontinensre van felosztva, amelyek közül néhány stratégiai előretolt állás. A területek védelme csak figyelmes tervezés után lehet sikeres. A súlyos vereségek fontos körzetek, vagy akár kontinensek elvesztését jelentik. A játék közben szövetségek alakulnak ki, melyek azonban nem mindig bizonyulnak tartósnak... (Tisztára mint a rossz párkapcsolatok...)
Nem vettétek még meg a bérleted a Baross Konditerembe, de szeretnétek valamit sportolni tanulás mellett/helyett? Akkor keressetek minket és kölcsönözzétek ki a sakk készletünket. Ha nem szeretitek gyengéden kiütni az ellenfél bábuit, akkor inkább a fából készült prototípust kérjétek el. Jó sportolást!
A Tabu, a tiltott szavak és a kimondhatatlan jókedv játéka! Az idő ellened dolgozik! Tudod, hogy mit mondanál - csak nem jutnak eszedbe a megfelelő szavak... A legkézenfekvőbb megoldások pedig - tabuk! Hogyan segíts csapatodnak kimondani a pont szót, amikor nem használhatod a pötty, mondat, vége, írásjel, vessző szavakat? Szükséged van fantáziára, és akkor már mondhatod is: az interneten sokat használjuk, nem gondolatjel, van egy mondóka, ami ezzel a szóval kezdődik... Közben azonban az ellenfél is árgus szemekkel és fülekkel figyeli minden mozdulatotokat!
Klasszikus Twister társasjáték, két új elemmel: a levegővel és a választással! Ha úgy forgatod a pörgettyűt, akkor az adott testrészt a levegőbe kell emelned, ha pedig a választásra pörgetsz, te választod ki, hogy mit kell tenned az adott végtaggal. A Twister az összegabalyodás játéka!
A Wizard egy olyan gyors és könnyed kártyajáték 3-6 játékos részére, amiben a játékosok varázslótanoncok bőrébe bújva küzdenek meg egymással. A cél bebizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobb jövendőmondók a csapatban.Elérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

Cím:
1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Szerda, Csütörtök: 18:00 - 20:00

Vizsgaidőszakban:
Hétfő: 18:00 - 20:00

Kapcsolat

Általános kérdések:
info@kozlekkar.hu

Oktatással kapcsolatos kérdések:
oktatas@kozlekkar.hu

Kollégiumi kérdések:
kollegium@kozlekkar.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések:
juttatas@kozlekkar.hu

©2024 BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet