Támogatóink

Kedves Leendő Támogatónk!

Sok szeretettel köszönjük a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgató Képviselet honlapján! Karunkon képzik az ország legjobb járműmérnökeit, közlekedésmérnökeit és logisztikai mérnökeit. Képviseletünk célja, hogy a hallgatóknak minőségi szakmai és tartalmas szórakozási lehetőségeket nyújtsunk, ezzel is könnyebbé és színesebbé téve az egyetemi éveket. Ezekhez a programokhoz elengedhetetlen a támogatók, szponzorok hozzájárulása. Kérjük, tekintsék meg PR kiadványunkat az éves rendezvényeinkről. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük, jelezze nekünk a panczel.viktoria@kozlekkar.hu e-mail címre, és mi szívesen felkeressük Önt további egyeztetés céljából.

Bízunk benne, hogy nemsokára Önt és cégét is köszönthetjük rendezvényeinken!

BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgató Képviselet

Knorr-Bremse R&D Center

Fejleszd velünk a jövő okos kamionjait!

A Knorr-Bremse 1905 óta jelentős mértékben járul hozzá termékeivel a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Mi, az R&D Centerben a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereivel foglalkozunk. Magyarországon 1990 óta működik a gyár, 1999 óta a fejlesztőintézet, 2014 óta pedig a tesztközpont. Ha mindig is érdekelt a kutatás-fejlesztés, nálunk a helyed!
Image

Gyakornoki program

A vállalatunknál dolgozó gyakornokaink izgalmas, kihívást jelentő feladatokat kapnak, munkájukat végig egy kijelölt mentor segíti. Rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, így könnyebb összeegyeztetni a munkát az egyetemi órarenddel. Ha szeretnél TDK kutatást végezni vagy szakdolgozatot írni, nálunk ahhoz is megkapsz minden segítséget.

Duális képzés

A mesterszintű duális autonóm járműirányítási mérnök, járműmérnök, valamint villamosmérnök képzésekben minden hallgatónkat vállalati témavezető támogatja, aki külső konzulensként együttműködik az egyetemmel és a hallgatóval minden ide vonatkozó kötelező tantárgy, TDK és diplomaterv kapcsán.  A duális mesterképzésben a gyakorlati idő alatt a hallgatók áttekinthetik a Knorr-Bremse mikrokontrolleres vezérléseket tartalmazó termékeinek szoftverfejlesztési folyamatát, a C-nyelvű programozás vállalatnál alkalmazott szabályait, a stratégiai fontosságú, elektronikus fékrendszereket és azok funkcióinak működését. Lehetőség nyílik tesztberendezéseken való gyakorlatra, mérésekre és az eredmények kiértékelésére.

Image

Mérnöki Karrier

A budapesti Kutatási és Fejlesztési Központban, illetve a kecskeméti Tesztközpontban dolgozó mérnökök komplex munkafolyamatokban kísérik végig egy-egy fejlesztés, tesztelés útját, a sűrítettlevegő-előállítás és előkészítés szerelvényeitől a fékvezérlésen át az új fejlesztésű elektronikus rendszerekig – magas minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve. Mert mi hisszük, hogy egy mérnök sokkal értékesebb annál, minthogy csak egy részmunkában hasznosítsa tudását és tapasztalatát!

A ma kapható teherautók az autonómia 2-es szintjénél járnak, vagyis a sofőrnek ott kell lennie vezetésre alkalmas állapotban, és át kell vennie az irányítást, amikor a robotsofőr ezt jelzi neki. A mi prototípus kamionunk 4-es szintű autonómiára képes, kiszállhat a sofőr, és emiatt egyáltalán nem is tud közbeavatkozni.

Ha szeretnél részese lenni a jövőbeli autóipari trendek meghatározásának, keresed a komplex és érdekes feladatokat, csatlakozz hozzánk a karrierportálunkon keresztül, vagy látogasd meg standunkat a Műegyetemi Állásbörzéken!   www.joinus.hu
Image

Knorr-Bremse Rail Systems Budapest


A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a világ legnagyobb vasúti fékrendszer fejlesztője és gyártója. Fékrendszereinket a világ több mint száz országában futó járművekben használják: nagysebességű vonatokban, személy- és tehervonatokban, villamosokban és metrószerelvényekben. Budapestről fékezzük és tesszük biztonságosabbá a gyorsuló jövőt.
Image
Image

Történelem és jövő


Világszerte egymilliárd ember helyezi bizalmát a Knorr-Bremse által fejlesztett
rendszerekbe naponta. Mi pedig a belénk vetett bizalmat stabilitással, és folyamatos
innovációval szolgáljuk meg. A Knorr-Bremse budapesti telephelye 1996 óta konszern-szintű feladatokat lát el a termékinnováció, a szoftver-hardver kutatás-fejlesztés, a raktári kiszolgálás, valamint a beszerzés terén. Minden elkészült termék, minden fejlesztés és innováció mögött magas szintű gyártási szakismeret és mérnöki szakértelem áll.

Folyamatos technológiai fejlesztéseink, beruházásaink és képzéseink lehetővé teszik, hogy mindig a legmagasabb minőséget biztosítsuk partnereink számára. A terméktervezési folyamatokat végigkíséri az eco-design szemlélet, elektronikai fejlesztéseink célja az autonóm rendszerek működtetése a vasúton is. A 3D fémnyomtatás innovatív technológiája nálunk már a mindennapok része, a cégcsoporton belül Budapesten kezdtünk elsőként ezzel foglalkozni.
Új digitális automata vonó- és ütközőkészülékünk fejlesztésével pedig a jelenlegi egyik legfontosabb vasútipari fejlesztés részesei vagyunk: hozzájárulunk az árufuvarozás környezetbarát vágányra, közutakról vasútra való áttereléséhez.
Image

Gyakornoki program


Gyakornoki, kutatói és doktori ösztöndíj programjaink keretében a leendő mérnökök
első kézből ismerhetik meg az ipar aktuális technológiai trendjeit, folyamatait. Valódi
tudást biztosítunk pályakezdő munkatársainknak, őket éles helyzetekbe bevonva, izgalmas kihívások elé állítva. A felsőoktatással folytatott együttműködésünk célja, hogy az elméleti tudás gyakorlati tapasztalatokban mélyüljön el, hogy a jelen és a jövő utasai a legkiválóbb szakemberekre bízhassák magukat a vasúton.
Mi fékezhetetlenül fejlődünk! Te is csatlakozol?

Ezért érdemes minket választanod:
- Egyetemi tanulmányaid mellett rugalmas munkaidőben dolgozhatsz nálunk.
- Szakdolgozatod, diplomamunkád témaválasztásában, elkészítésében szamíthatsz a segítségünkre.
- Telephelyünk kollégisták számára ideálisan megközelíthető.
Image

CLAAS Hungária Kft.

A CLAAS Hungária Kft. a magyarországi mezőgazdasági gépgyártás vezető vállalata 2022-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A német tulajdonban lévő vállalat sikere a kiváló és motivált szakembergárdának és a tudatos építkezésnek köszönhető. Főszezonban közel 1000 főnek biztosítanak stabil és megbízható munkahelyet.
Az első vágóasztalok 1998-ban készültek el az üzemben, majd a cég az évek során a vágóasztalok kutatás-fejlesztési kompetencia-központja lett. A CONVIO FLEX a cég legújabb fejlesztéseinek egyike és a csúcsmodellt képviseli a hevederes gabonavágóasztalok között.
Image
Image

Jelenlegi termékportfóliójának meghatározó részét a gabona asztalok, a speciális napraforgó- és kukorica adapterek, a vágóasztal-szállító kocsik és a ferde felhordók adják.
A CLAAS Hungária Kft. felelősségtudatos munkáltató, amely egy jelentőségteljes és jövőorientált ágazatban tevékenykedik, ezáltal hosszú távú lehetőséget kínál munkavállalóinak. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a vállalat kapui nyitva állnak minden korosztály előtt, legyen az pályakezdő, vagy szakmai karrierje csúcsán lévő munkavállaló, érdeklődő.
„Nálunk nem a kor, hanem a teljesítmény a fontos.”- mondta el Kaposvári Anna HR vezető, aki 2022. októberben csatlakozott a CLAAS Hungária Kft. csapatához.
A CLAAS Tanműhelye duális képzés keretein belül, ösztöndíjjal várja szakközépiskolás tanulóit, akik a gyártásba bekapcsolódva első kézből ismerhetik meg, milyen is a CLAAS Hungária Kft-nél dolgozni. Ezzel inspirálva önmagukat a jó szakmai eredményekre, bízva abban, hogy a tanulmányok befejeztével ők is büszke CLAAS munkavállalók lesznek. Az UniTech mérnökversenyük célcsoportja pedig elsősorban mérnökhallgatók, akik rövid betekintést nyerhetnek a cég életébe a verseny során. Később őket is örömmel köszöntik szakmai gyakorlati programukban, illetve munkavállalóik között. Családbarát munkahelyként hangsúlyt fektetnek arra, hogy dolgozóik családjaikkal vehessenek részt az általuk szervezett programokon.
Számos hétvégi kiránduláson vehetnek részt az év folyamán, melyek között szerepel túrázás, múzeum és állatkert látogatás, korcsolyázás, kajakozás, de még horgászverseny is. A Szolnoki Szigligeti Színház előadásait is együtt élvezheti a család, CLAAS-os bérlettel.
Az iskolai nyári szünetben nyári táborok lehetőségével várja az érdeklődő CLAAS-os gyerekeket a cég. Emellett hagyománnyá vált már a CLAAS Családi Nap, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra érdekes programokat, koncerteket. Minden évben meglátogatja a Mikulás a CLAAS-os apróságokat, ahol fellépőkkel, sok-sok játékkal és finom ételekkel várják őket. Mindemellett a dolgozói Hűségjutalom elismerések átadásánál is jelen vannak a családtagok, akik fontos szerepet töltöttek be a szép karrierek elérésében, mint biztos háttér. A minden szinten partnerségre törekvő vállalat számára az elődök örökségének továbbvitele mellett a folyamatos megújulás jelenti a jövőt, megfelelő alapot teremtve ezzel a következő 25 évnek.Elérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

Cím:
1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Szerda, Csütörtök: 18:00 - 20:00

Vizsgaidőszakban:
Hétfő: 18:00 - 20:00

Kapcsolat

Általános kérdések:
info@kozlekkar.hu

Oktatással kapcsolatos kérdések:
oktatas@kozlekkar.hu

Kollégiumi kérdések:
kollegium@kozlekkar.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések:
juttatas@kozlekkar.hu

©2024 BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet