Támogatóink

Kedves Leendő Támogatónk!

Sok szeretettel köszönjük a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgató Képviselet honlapján! Karunkon képzik az ország legjobb járműmérnökeit, közlekedésmérnökeit és logisztikai mérnökeit. Képviseletünk célja, hogy a hallgatóknak minőségi szakmai és tartalmas szórakozási lehetőségeket nyújtsunk, ezzel is könnyebbé és színesebbé téve az egyetemi éveket. Ezekhez a programokhoz elengedhetetlen a támogatók, szponzorok hozzájárulása. Kérjük, tekintsék meg PR kiadványunkat az éves rendezvényeinkről. Külön szeretnénk figyelmébe ajánlani a Kari Napokról szóló tájékoztatónkat, hiszen ez a hallgatók legkedveltebb eseménye.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük, jelezze nekünk a panczel.viktoria@kozlekkar.hu e-mail címre, és mi szívesen felkeressük Önt további egyeztetés céljából.

Bízunk benne, hogy nemsokára Önt és cégét is köszönthetjük rendezvényeinken!

BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgató Képviselet

Knorr-Bremse R&D Center

Fejleszd velünk a jövő okos kamionjait!

A Knorr-Bremse 1905 óta jelentős mértékben járul hozzá termékeivel a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Mi, az R&D Centerben a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereivel foglalkozunk. Magyarországon 1990 óta működik a gyár, 1999 óta a fejlesztőintézet, 2014 óta pedig a tesztközpont. Ha mindig is érdekelt a kutatás-fejlesztés, nálunk a helyed!
Image

Gyakornoki program

A vállalatunknál dolgozó gyakornokaink izgalmas, kihívást jelentő feladatokat kapnak, munkájukat végig egy kijelölt mentor segíti. Rugalmas munkaidőben dolgozhatnak, így könnyebb összeegyeztetni a munkát az egyetemi órarenddel. Ha szeretnél TDK kutatást végezni vagy szakdolgozatot írni, nálunk ahhoz is megkapsz minden segítséget.

Duális képzés

A mesterszintű duális autonóm járműirányítási mérnök, járműmérnök, valamint villamosmérnök képzésekben minden hallgatónkat vállalati témavezető támogatja, aki külső konzulensként együttműködik az egyetemmel és a hallgatóval minden ide vonatkozó kötelező tantárgy, TDK és diplomaterv kapcsán.  A duális mesterképzésben a gyakorlati idő alatt a hallgatók áttekinthetik a Knorr-Bremse mikrokontrolleres vezérléseket tartalmazó termékeinek szoftverfejlesztési folyamatát, a C-nyelvű programozás vállalatnál alkalmazott szabályait, a stratégiai fontosságú, elektronikus fékrendszereket és azok funkcióinak működését. Lehetőség nyílik tesztberendezéseken való gyakorlatra, mérésekre és az eredmények kiértékelésére.

Image

Mérnöki Karrier

A budapesti Kutatási és Fejlesztési Központban, illetve a kecskeméti Tesztközpontban dolgozó mérnökök komplex munkafolyamatokban kísérik végig egy-egy fejlesztés, tesztelés útját, a sűrítettlevegő-előállítás és előkészítés szerelvényeitől a fékvezérlésen át az új fejlesztésű elektronikus rendszerekig – magas minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve. Mert mi hisszük, hogy egy mérnök sokkal értékesebb annál, minthogy csak egy részmunkában hasznosítsa tudását és tapasztalatát!

A ma kapható teherautók az autonómia 2-es szintjénél járnak, vagyis a sofőrnek ott kell lennie vezetésre alkalmas állapotban, és át kell vennie az irányítást, amikor a robotsofőr ezt jelzi neki. A mi prototípus kamionunk 4-es szintű autonómiára képes, kiszállhat a sofőr, és emiatt egyáltalán nem is tud közbeavatkozni.

Ha szeretnél részese lenni a jövőbeli autóipari trendek meghatározásának, keresed a komplex és érdekes feladatokat, csatlakozz hozzánk a karrierportálunkon keresztül, vagy látogasd meg standunkat a Műegyetemi Állásbörzéken!   www.joinus.hu
Image

Knorr-Bremse Rail Systems Budapest


A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a világ legnagyobb vasúti fékrendszer fejlesztője és gyártója. Fékrendszereinket a világ több mint száz országában futó járművekben használják: nagysebességű vonatokban, személy- és tehervonatokban, villamosokban és metrószerelvényekben. Budapestről fékezzük és tesszük biztonságosabbá a gyorsuló jövőt.
Image
Image

Történelem és jövő


Világszerte egymilliárd ember helyezi bizalmát a Knorr-Bremse által fejlesztett
rendszerekbe naponta. Mi pedig a belénk vetett bizalmat stabilitással, és folyamatos
innovációval szolgáljuk meg. A Knorr-Bremse budapesti telephelye 1996 óta konszern-szintű feladatokat lát el a termékinnováció, a szoftver-hardver kutatás-fejlesztés, a raktári kiszolgálás, valamint a beszerzés terén. Minden elkészült termék, minden fejlesztés és innováció mögött magas szintű gyártási szakismeret és mérnöki szakértelem áll.

Folyamatos technológiai fejlesztéseink, beruházásaink és képzéseink lehetővé teszik, hogy mindig a legmagasabb minőséget biztosítsuk partnereink számára. A terméktervezési folyamatokat végigkíséri az eco-design szemlélet, elektronikai fejlesztéseink célja az autonóm rendszerek működtetése a vasúton is. A 3D fémnyomtatás innovatív technológiája nálunk már a mindennapok része, a cégcsoporton belül Budapesten kezdtünk elsőként ezzel foglalkozni.
Új digitális automata vonó- és ütközőkészülékünk fejlesztésével pedig a jelenlegi egyik legfontosabb vasútipari fejlesztés részesei vagyunk: hozzájárulunk az árufuvarozás környezetbarát vágányra, közutakról vasútra való áttereléséhez.
Image

Gyakornoki program


Gyakornoki, kutatói és doktori ösztöndíj programjaink keretében a leendő mérnökök
első kézből ismerhetik meg az ipar aktuális technológiai trendjeit, folyamatait. Valódi
tudást biztosítunk pályakezdő munkatársainknak, őket éles helyzetekbe bevonva, izgalmas kihívások elé állítva. A felsőoktatással folytatott együttműködésünk célja, hogy az elméleti tudás gyakorlati tapasztalatokban mélyüljön el, hogy a jelen és a jövő utasai a legkiválóbb szakemberekre bízhassák magukat a vasúton.
Mi fékezhetetlenül fejlődünk! Te is csatlakozol?

Ezért érdemes minket választanod:
- Egyetemi tanulmányaid mellett rugalmas munkaidőben dolgozhatsz nálunk.
- Szakdolgozatod, diplomamunkád témaválasztásában, elkészítésében szamíthatsz a segítségünkre.
- Telephelyünk kollégisták számára ideálisan megközelíthető.
ImageElérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

Cím:
1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - Csütörtök: 16:30 - 19:30

Vizsgaidőszakban:
Hétfő: 16:30 - 19:30

Kapcsolat

Általános kérdések:
info@kozlekkar.hu

Oktatással kapcsolatos kérdések:
oktatas@kozlekkar.hu

Kollégiumi kérdések:
kollegium@kozlekkar.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések:
juttatas@kozlekkar.hu

©2023 BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet