Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok - 2024/2025/1

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedves Hallgatók!

Kiírásra kerültek a 2024/25. tanév őszi félévére vonatkozó Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok!
Az alábbiakban olvashatjátok a legfontosabb információkat a pályázattal kapcsolatban.


A pályázat pontrendszere és az igazoláslista egységesen a BME Térítési és Juttatási Szabályzat 3. számú mellékletében található, amely elérhető a MŰEPER Dokumentumok menüjében.

A pályázati kiírásokat és az Adatvédelmi Tájékoztatót itt olvashatjátok:
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázati kiírás - 2024/25. tanév
Alaptámogatás pályázati kiírás - 2024/25. tanév
Adatkezelési Tájékoztató

Pályázás feltételei, jogosultságok:

  • Rendszeres szociális ösztöndíjra az a hallgató pályázhat, aki teljes idejű alap-, mester-, osztatlan vagy doktori képzésben vesz részt és államilag támogatott vagy állami ösztöndíjas képzési formában vesz részt, vagy
  • tanulmányait államilag támogatott vagy állami ösztöndíjas képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre.


Alaptámogatásra az a hallgató jogosult, aki a BME valamely teljes idejű, államilag támogatott vagy állami ösztöndíjas képzésén vesz részt és az adott képzési szinten az első képzése első aktív félévét kezdi meg, továbbá a Rendszeres szociális ösztöndíjra hiánytalan pályázatot nyújt be, és eléri a minimum pontszámot, és 1. vagy 2. rászorultsági csoportba tartozik.
A két támogatásra nem szükséges külön-külön pályázatot leadni, hanem a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat leadásával minden esetben mindkét támogatásra megvizsgálásra kerül a jogosultság.
A képzéseinek számától függetlenül egy pályázó egy pályázatot nyújthat be az adott ösztöndíjra.
A pályázás során a MŰEPER-be bejelentkezve létre kell hozni az igénylést, a szükséges adatokat és igazolásokat hiánytalanul feltölteni és határidőig elektronikusan leadni a pályázatot. Ezt követően személyesen is be kell mutatni az igazolásokat az illetékes kari hallgatói képviselet szociális ügyekkel foglalkozó bizottságánál. Sikeres elbírálás után a pályázat Elbírált, hiánytalan státusszal kerül érvényesen lezárásra.

Határidők:


Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléshez elektronikus leadási határidő felsőbbévesek számára:  2024. július 15.
Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléshez elektronikus hiánypótlási határidő felsőbbévesek számára: 2024. július 26. 23:59
Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléshez elektronikus leadási határidő elsőévesek számára:  2024. augusztus 6.
Szociális alapú kollégiumi férőhely igényléshez elektronikus hiánypótlási határidő felsőbbévesek számára: 2024. augusztus 12. 23:59  
Pályázat elektronikus leadási határideje: 2024. augusztus 28. 23:59
Elektronikus hiánypótlási határidő: 2024. szeptember 9. 23:59
Személy bemutatási időszak: 2024. augusztus 26. és szeptember 10. között  a kari bíráló bizottságok által meghirdetett időpontokban és helyszíneken.

Eredmények:

Előzetes eredmény: 2024. szeptember 13.
Előzetes eredmény elleni felszólalás: 2024. szeptember 14. - szeptember 18. 23:59
Végleges eredmény: 2024. szeptember 20.
Végleges eredmény elleni jogorvoslat: A végleges eredmény közzétételét követő 15 napon belül, a Neptun rendszerben leadott 903-as kérvénnyel.

A szociális ösztöndíjakkal kapcsolatos fogalmak, az eljárásrend, szempontrendszer, valamint a pontozási rendszer és az Igazoláslista is a BME Térítési és Juttatási Szabályzat 3. számú mellékletében olvasható, amelyet a felület Dokumentumok menüpontjában is megtalálhattok.
Az Igazoláslistáról és az előző félévhez képest történt legfontosabb változásokról készült Igazoláslista kivonat is elérhető számotokra, ez azonban nem helyettesíti az Igazoláslista pontos megismerését. A kivonat és az Igazoláslista segítségével el tudjátok kezdeni beszerezni és megigényelni a szükséges igazolásokat. Amellett, hogy az igazolásoknak a megfelelő időszakról kell szólnia, nagyon fontos, hogy a nem szükséges személyes adatok az elektronikus feltöltésnél ki legyenek takarva, különben az igazolást nem fogadhatjuk el.

Kollégiumi szociális pontok
Amennyiben a 2023/24. tanév tavaszi féléves Kollégiumi felvételi eljárás során szeretnétek a szociális pontjaitokat beszámíttatni, akkor amellett, hogy a KEFIR-ben lezajló kollégiumi jelentkezésnél kéritek a beszámítást, ezen a felületen a Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázat leadása és hiánypótlása szükséges a fentebb megjelölt határidőkig. A kollégiumi pontszámba való beszámításhoz a szociális pályázatnak "Előbírált, hiánytalan" vagy "Előbírált, hiányos, kollégiumhoz jó" státuszúnak kell lennie.

Bejelentkezési problémák
Amennyiben a BME valamely, 2024/25. ősszel induló alap- vagy mesterszakára jelentkezel, és a felvételi pontszámok kiderülése, illetve a címtáras azonosító megkapása után továbbra sem tudsz igénylést létrehozni a Műeper felületén, a pályázási szándékot kérlek, e-mailben jelezd számunkra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Amennyiben más okból, akár rendszerhibából adódóan a felületen nem tudsz igénylést létrehozni, szintén a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezheted ezt a problémát, és kezdheted el a pályázást.
Fontos viszont, hogy ezekben az esetekben is a Határidők részben megjelölt időpontok az érvényes határidők.Elérhetőségek

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

Cím:
1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Szerda, Csütörtök: 18:00 - 20:00

Vizsgaidőszakban:
Hétfő: 18:00 - 20:00

Kapcsolat

Általános kérdések:
info@kozlekkar.hu

Oktatással kapcsolatos kérdések:
oktatas@kozlekkar.hu

Kollégiumi kérdések:
kollegium@kozlekkar.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések:
juttatas@kozlekkar.hu

©2024 BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Hallgatói Képviselet